2 Ağustos 2012 Perşembe

Londra 2012 Son Sekiz


Londra'da altmis dort sporcuyla baslayan seruvende artik sekiz isim kaldi. On alti seri basi tenisci ile baslayan turnuvada ceyrek finallere gelindiginde on alti ismin sekizi yolarina devam ediyor. Yani ceyrek finallerde hic seri basi olmayan isim yok ve bu durum Olimpiyat tarihinde bir ilk. Olimpiyatlarda tenis her zaman surprizlere acik bir dal olmustur. Ancak bu sefer seri basi isimler islerini fazlasiyla ciddiye aliyorlar. 

Londra 2012'de ceyrek final eslesmeleri soyle olustu;

Roger Federer - John Isner (10)

Novak Djokovic (2) - Jo-Wilfried Tsonga (5)

Andy Murray (3) - Nicolás Almagro (11)

Juan Martín del Potro (8) - Kei Nishikori (15)

Bu kisma gecmeden once surada bulunan teniste ATP siralamasi, puanlama ve bazi isimlerin 2012 takvimlerinde korumalari gereken puanlara bir goz atmak isteyebilirsiniz.

Federer gibi neredeyse her seyi basarmis adamlarin kendilerine yeni hedefler uretebilmeleri, ki boyle durumlarda bazi hedefler basardiklari seylerin yaninda gercekten cok mutevazi kalabiliyor, onlari mental bakimdan rekabetin icinde tutabilmesi acisindan gercekten cok onemli. Tekrar yukselis trendine soktugu kariyerinin tek eksik parcasi olan olimpiyat altini icin Federer en sevdigi zeminde kolay teslim olmayacaktir.


Novak Djokovic'in amaci ise dunya bir numarasina giden yolda aradaki 75 puanlik farki kapatmak. Djokovic eger buradan bir sampiyonluk cikartirsa Federer'in sonucuca bakmaksizin tekrardan dunya siralamasinda bir numaraya yerlesecek. Bu durumun Djokovic'e Amerika Acik oncesi buyuk bir moral kazandiracagi asikar. Djokovic'in bu yilki takviminde Amerika Acik oncesi oynayacagi iki tane Masters 1000 turnuvasi var. Bu turnuvalarla birlikte, gecen seneden bu yana muhafaza etmesi gereken 1600 puanina karsilik; Federer'in de katilacagi iki Masters 1000 turnuvasindan muhafaza etmesi gereken toplam puan sadece 270. Bireysel performans sporlarinda moralin, motivasyon uzerindeki etkisini dusundugumuzde Olimpiyat altini, Djokovic icin kariyerine ekleyecegi bir baska birincilikten cok daha onemli. 


Djokovic'in ceyrek finaldeki rakibi Tsonga ise ucuncu turda cok uzun ve yorucu bir mac oynadi ve haliyle rakibine oranla daha az dinlenmis olarak korta cikacak. Fakat Fransa Acik'tan itibaren Tsonga'nin yukselen formu dusunuldugunde, Grand Slam kazanma konusunda hep basarisiz olan Tsonga icin Olimpiyat sampiyonlugu gercekten cok onemli olabilir. Ayrica Tsonga bu maci kazanabilirse, Djokovic'ten Fransa Acigin Ceyrek Finali'nin rovansini da almis olacak. 

Wimbledon'u finalde, kendi seyircisi onunde kaybeden Andy Murray, ayni yerde yine kendi seyircisi onunde oynadigi maclarda iyi oyunlar oynayarak ceyrek finale cikmayi basardi.  Britanyalilarin sporda altin yillardan birini yasadigi senede Murray de kesinlikle bu akima kapilmak istiyor. Ayrica Nadal'in sakatligi sebebiyle olmadigi Olimpiyatlardan cikaracagi puanlar Murray icin dunya uc numarasina giden yolda ekstra katki yapacaktir.

Juan Martín del Potro - Kei Nishikori mucadelesi ise ceyrek finallerin seyir zevki en yuksek karsilasmasi olacak gibi gozukuyor. Ceyrek finalin en dusuk seri basi pozisyonuna sahip Nishikori bu surprizsiz turnuvada, surpriz kontenjanindan yari finalist olabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder