3 Temmuz 2012 Salı

11 Ayin Sultani

Nihayet basladi! Ne Euro 2012 ne Londra olimpiyatlari, Fransa Bisiklet Turu varsa gerisi tefferruattir.




Ilk uc gunun uc kahramani vardi. Prologda en yakin rakibi ve bu sene turun en buyuk iki favorisinden biri olan Wiggo'ya kilometre basina 1 saniye fark atan Cancellara adeta kursusune topladigi biz ogrencilerine zamana karsi nedir? Nasil kosulur? dersini yaptigi sunumla uygulamali olarak ogretti. Ilk gune dair bir kaybeden varsa o da Levi Leipheimer olmali. Zamana karsisi fena olmayan bir genel klasman iddialisi olarak 28 saniye fark yemek iyi bir sey olmamali. Tirmanislar da cok daha ekstra bir performans gostermesi gerekecek. 




California Turu'nun tartismasiz parlayan en buyuk yildizi olan Peter Sagan ise ikinci gunun kahramaniydi. Ilk Fransa Tur'unda guzel bir atakla kazandi etabi. Sari mayoyu ilk gun sirtina geciren Cancellara'nin da kucuk de olsa bir yokusla sonlanan etapta sonuna kadar zorlamasi cok guzeldi. Ote yandan Sagan tecrubesizliginden olsa gerek Cancellara'nin verdigi "Hadi onde sen calis, etabi sana birakayim" mesajini hic anlamadi. Etap sonunda Cancellara'nin Sagan'a attigi bakis manaliydi. Ikinci gunun kaybedeni ise kesinlikle Chris Hornerdi. Genel klasman iddalisi olarak 55 saniye fark yedi. 

Son olarak ucuncu gunun parlayan yildizi Mark Cavendish'den bahsetmek lazim. Tur oncesinde verdigi kilolarin bir sprinter olarak patlayici gucune zarar verebilecegi konusuluyordu. Hedefinin olimpiyat yol yarisi oldugu icin Fransa da kendini cok zorlamayacagindan bahsediliyordu. Ustune bir de baba olmustu ve artik eskisi kadar cesur cikislar yapamayacagi gibi yorumlar yapiliyordu. Bunlara ek olarak gecen sene dagilan HTC takimindan ona kazandigi etaplarda cokca destekleri olmus domestik arkadaslariyla artik rakip olacakti. Ama Cavendish etabin sonunda Cavendishligini yaparak her zamanki gibi aradan bir yerlerden cikti ve etabi almasini bildi. Ustelik onu sona tasiyan kendi takim treni degil arkasina tutundugu rakipleriydi. Fransa Tur'unda yirmi birinci etabini kazanan Cavendish bir etap daha alirsa Lance Armstrongla sayilari esitleyecek. Umarim ikinci hafta sonunda Tur'u birakmaz ve son etap Paris'de onu izleyebiliriz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder