8 Temmuz 2012 Pazar

Wimbledon 2012 Federer vs. Murray


Ilk kez 2005 yilinda Tayland'da Bankok Acik'in finalinde karsilasan Federer ve Murray o gunden bu gune kadar toplamda on bes mac yapmislar. Rekabette sekiz galibiyeti bulunan Murray, Nadalla birlikte Federer'e karsi ikili rekabette galibiyet sayisi maglubiyet sayisindan fazla olan iki isimden bir tanesi. Fakat karsilastiklari alti final macinda Federer dort galibiyetle onde olan taraf.


Federer, Murray'e karsi oynadigi son iki maci da kazanirken, Murray, Federer'i en son 2010 yilinda Shangai Masters'in finalinde yenebilmis. Iki teniscinin on bes maclik rekabetinde sadece iki tane Grand Slam maci bulunuyor. 2008 Amerika Acik ve 2010 Avustralya Acik Finallerini Murray'e karsi oynayan Federer iki maci da 3-0 almis. 


Bu eslemeyi ilginc kilan noktalardan bir tanesi de, ikili daha once ne toprakta ne de cimde karsilasmislar. Tum maclar sert zeminde oynanmis. Novak Cokovic ile de Wimbledon 2012 Yari Final'ine kadar benzer bir istatisitigi bulunan Federer ( cimde oynadiklari ilk macti ) bu karsilasmayi kazanabilirse, iki yil aradan sonra tekrar siralamada bir numaraya cikma sansi yakalayacak ve bunu Andre Agassi'den sonra otuz yasin uzerinde basarabilen ikinci tenisci olacak. Ayrica Rod Laver ve Arthur Ashe ile birlikte otuz yasin uzerinde Wimbledon sampiyonlugu yasayabilen ucuncu isim olacak.

Maci kazanmasi durumunda on yedinci Grand Slam sampiyonlugunu kazanacak olan Federer'in bu yedinci Wimbledon sampiyonlugu olacak ve bu alanda sayiyi Pete Sampras ve William Renshaw ile esitleyecek. 


Ote yandan yetmis dort yil sonra Wimbledon'da finale cikan ilk Britanyali olan Murray, maci kazanmasi durumunda yetmis alti yil aradan sonra bu turnuvayi kazanan ilk Britanyali tenisci olacak. Ayirca daha once kariyerinde uc kez Grand Slam Finali oynayip kaybeden Murray, bu duruma bir son verip ilk Grand Slam'ini kazanma amacinda. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder