29 Temmuz 2012 Pazar

Londra 2012 Yuzme 3. Gun


Havuzda heyacan giderek yukseliyor. Pazar gunu sabah seansinda yapilan elemelerin ardindan, aksam seansinda dort final yuzuldu. iki dunya iki olimpiyat rekoru kirildi.


Teknolojik mayolarin kaldirilmasindan sonra kirilamaz denilen rekorlar bir bir tarihe gomuluyor. Kadinlar 100 metre kelebekte, Birlesik Devletler'den Dana Vollmer bir onceki gunku elemelerde sinyalini verdigi dunya rekorunu kirarak altin madalyayi kazanan isim oldu. Gumus madalya Cin'den Lu Ying'e, bronz madalya da Avustrayali yuzucu Alicia Coutts'a gitti.

Erkekler 100 metre kurbagalamada yari finallerde olimpiyat rekoru kiran Guney Afrika Cumhuriyetinden Cameron van der Burgh eski dunya ve olimpiyat rekortmenleriyle birlikte yuzdugu yarista 58.58'lik eski dunya rekorunu 58.46 ile tarihe gomerek altini alan isim oldu. Avustralya'dan Christian Sprenger gumus madalya, Birlesik Devletler'den Brendan Hansen ise bronz madalyayi kazanan isimler oldular. 


Kadinlar 400 metre serbestte Fransiz Camille Muffat son dunya ve olimpiyat sampiyonu Italyan Federica Pellegrini'nin cok kotu yuzdugu yarista, diger favoriler, Birlesik Devletler'den Allison Schmit ve Britanyali Rebecca Adlington'u geride birakarak 4.01.45'lik yeni olimpiyat rekorunu belirleyen derecesiyle birinci oldu.

Gunun son finali olan erkekler 4x100 serbest takim yarisinda, 2008 Pekin'in intikamini alan Fransa takimi, en buyuk favori olan Avustralya'nin ucuncu oldugu yarista Birlesik Devletleri gecerek altin madalyaya uzandi. Yaristan once yazilanlar finalin Avustralya ve Birlesik Devletler arasinda gecmesi ihtimalinin cok daha buyuk oldugu yonundeydi. Fransa takimi gercekten cok buyuk bir is basardi. Birlesik Devletler gumus madalyayi alirken, bronz madalya surpriz bir sekilde Avustraya takimini gecen Rusya'ya gitti.


Londra 2012'de oyunlarin 3. gununde yuzme de aksam seansinda yine dort final yuzulecek. Sabah seansinda ise kadinlarda 200 metre serbest ve 200 metre ferdi karisik elemeleri yapilacak. erkeklerde de 200 metre kelebek elemeleri var.

Aksam seansinin ilk finali, bir onceki gun elemeleri yapilan erkekler 200 metre serbest yarisi. Son olimpiyat sampiyonu Michael Phelps'in yogun programini sadelestirmek icin cekildigi yarista dunya rekortmeni Alman Paul Biedermann, son dunya sampiyonu (sampiyon olurken Biedermann'i gecmisti ) Ryan Lochte ve elemelerin en iyi derecesine imza atan Cin'den Sun Yang yarisin favorileri gibi gozukuyorlar. Olusacak buyuk rekabetten 1.42.00'lik teknolojik mayolu dunya rekoru cikar mi? Zor gibi.

Kadinlarda gunun ilk finali 100 metre sirtustu yarisi olacak. Elemelerde Avustralyali Emily Seebohm 53.28'lik derecesiyle olimpiyat rekorunun sahibi olmustu. Dunya rekorunun sahibi Britanyali Gemma Spofforth'da finalde yarisacak isimler arasinda. Son dunya sampiyornu Cinli Zhao Jing ve Birlesik Devletlerin yeni goz bebegi Missy Franklin'de yarisin favorilerinden. 


Erkekler 100 metre sirtustunde son dunya sampiyonu Fransiz Camille Lacourt cok iyi bir yari final yuzdu. Ancak elemelerde 53 saniyenin altina inebilen tek isim olan Birlesik Devletler'den Matt Grevers'da cok iyi durumda. Dunya sampiyonasinin bronz madalyalisi Japon Ryosuke Irie bu ikiliyi zorlayabilir. Rekaber yeni bir olimpiyat rekoru getirir gibi gozukuyor.

Yuzmede ucuncu gunun son finali kadinlar 100 metre kurbagalamada yuzulecek. Son dunya sampiyonu Rebecca Soni kendi yari final serisinde birinci olarak buraya geldi. Ancak diger yari final serisinde Litvanya'dan Ruta Meilutyte 1.05.21'lik derecesiyle 1.05.17 olan olimpiyat rekoruna goz kirparak finale geldi. Hali hazirdaki olimpiyat rekorunun sahibi ve dunya ikincisi Avustralyali Leisel Jones da yarisin onemli isimlerinden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder