5 Temmuz 2012 Perşembe

Wimbledon 2012 Federer vs. Djokovic


Wimblodon'da erkeklerde yari final karsilasmalari bu gun oynanacak. saat 15:00 da baslayacak maclardan once yari finallerin ilk eslesmesi olan Federer - Cokovic eslesmesinin tarihine bir bakis atmaya calistim.


Grand Slamler tarihinde toplamda on bir kere karsilasan Federer ile Cokovic kariyerleri boyunca birbirleri ile toplamda yirmi alti mac yapmislar. Bunlarin on dortunu Federer geri kalan on ikisini ise Cokovic kazanmis. Ikili ilk kez 2006 yilinda Monte Carlo Masters da ilk turda karsilasmislar ve Federer maci 2-0 kazanmis. Tahmin edilebilecegi gibi Federer o donem dunyanin bir numarasi iken, Cokovic'in kariyeri henuz yukselise baslamamisti.. Cokovic'in Federer'e karsi ilk galibiyeti ise 2007 yilinda Kanada'da oynanan Masters turnuvasinin finalinde gerceklesmis. Hatirlayacaginiz uzere ikili son olarak Roland Garros yari finalinde karsilasmis, Cokovic maci 3-0 almisti.


Ikilinin yolu toplamda on alti kez yari finallerde kesismis ve maclarin dokuzunu Cokovic alirken yedisini Federer kazanmis. 2012 Wimbledon yari finali ile Grand Slamler tarihlerinde birbirlerine karsi onuncu yari finallerini oynayacak olan Federer ile Cokovic rekabetinde Grand Slam yari finalleri goz onune alindiginda durum 6-3 Cokovic'ten yana.


Rekabet zeminlere gore incelendiginde gorulen tablo ise soyle. Sert zeminde Federerin 11-9 ustunlugu bulunuyor. Toprakta iki teniscininde birbirlerine karsi ucer galibiyetleri var. Cimde ise iki raket ilk kez karsilasacaklar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder