3 Temmuz 2012 Salı

Wimbledon 8. Gun

Bu gun Wimbledon'da 4. turun son maclari oynanacak. listeye dun yarim kalan Andy Murray - Marin Cilic ve Mayer - Gasquet maclari da dahil. ilk seti 7-5 alan Murray, ikinci sette de 3-1 onde. Mayer'de aldigi ilk setin ardindan yarim kalan ikinci sette 2-1 onde.


Turnuva agacina gore ilk dort seri basindan 1 ve 3 numaralar yani Cokovic ve Federer bir tarafa, 2 ve 4 numarali Murray ve Nadal agacin diger tarafina yerlesmislerdi. Nadal'in buyuk bir surprizle elenmesinin ardindan Tsonga'nin ellerini ovusturarak en azindan kendi kafasinda finaldeki yerini ayirttigini dusunuyorum.

Kuralari ilk gordugumde Federer'i ben de herkes gibi direk olarak yari finale yazmistim. Ancak soguk terler doktugu 3. tur maci sanirim Federer dahil herkese, turnuvalarda kolay mac yoktur klisesini tekrar hatirlatmistir. Simdi Federer ceyrek finalde ve turnuvanin 26 numarali seri basi Youzhny ile oynayacak. Youzhny buraya kadar gelirken 3. turda 8 numarali seri basi Tipsarevic'i iyi bir oyunla elemisti. Ancak silkelenip kendine gelen Federer'in o cok konusulan rekoru kirma motivasyonuyla Youzhny'i eleyip yari finale kalacagini dusunuyorum. Federer'in yari finaldeki muhtemel rakibi ise 2011'de muhtesem bir sezon gecirerek 11 turnuva kazanan ama ilerki senelerde hep 2011 yili performansiyla hatirlanacak olan Cokovic olacak ki, bu mac bir bakima Federer'in de rustunu ispatlayacagi mactir diyebilirim. Majesteleri eger yari finalde havlu atarsa bu is bitmistir. Yavas yavas golf kariyerine baslayabilir.

Diger tarafta ise Nadal'in elenmesiyle umutlanan bir dolu genc bu gun ceyrek finale kalma maclari oynayacak. David Ferrer - Del Potro macinin gunun en zevkli maci olacagi kanaatindeyim. Acikcasi macim net bir fovarisi yok ve her zaman boyle maclar en keyif maclar olmustur. Tsonga ise Fish ile oynayacak ve Roland Garros'ta Cokovic'e kaybettigi mactan sonra buyuk ihtimalle kariyeri boyunca ilk kez bu derece hirslanan Tsonga seyirciyi de arkasina alip (Ingiliz seyircisinin sevdigi nadir Fransizlardan) Fish'i eler. Nadal'in da elenmis olmasi bu gruptan Tsonga'yi finale en cok yaklastiran isim bence. Acaba finalde, muhtemel bir Cokovic eslesmesiyle Roland Garros rovansi gorebilir miyiz?

Ceyrek finallerin potansiyel en zayif halkasi ise Baker - Kohlschreiber eslesmesinden cikacak. Kariyerinin artik sonlarinda olan Kohlschreiber kendi ulkesinde finalde Federer'i yenerek kazandigi Gerry Weber aciktan sonra buraya cok moralli geldi. Seri basi olmayan Baker ise artik nasil sansli bir kura cektiyse hic seri basi bir rakiple karsilasmadan 4. tura kadar geldi. Ceyrek finalin surprizi kontenjanindan Kolhschreiber'i eleyip ceyrek finallerin tek seri basi olmayan teniscisi olarak Tsonga'nin rakibi olacagini dusunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder